1. Direct zonlicht.

Je bent ze vast wel een keer tegen gekomen. Rode stickers die nu lelijk roze zijn geworden. Stickers hebben de nijging om te verbleken in direct zonlicht. De UV-stralen breken de pigmentdeeltjes in de inkt af waardoor ze verkleuren.

2. Temperatuurverschillen.

Door grote temperatuurverschillen kunnen stickers groeien of krimpen. Als dit meerdere malen per dag gebeurd kunnen er haarscheurtjes in de sticker ontstaan. Deze zullen uiteindelijk groter worden totdat de sticker uitscheurt.

3. Luchtvervuiling.

Sommige gassen hebben geven een reactie op de sticker. Vooral op industrieterreinen voorkomt dit. Denk dan bijvoorbeeld aan zure regen en andere chemische gassen.

4. Slijtage.

Stickers slijten sneller dan gedacht bij direct contact. Daarom hebben vloerstickers een dikke transparante laag om het verweren zo veel mogelijk tegen te gaan.

5. Slechte ondergrond.

Voordat je een sticker opplakt moet je zorgen dat de ondergrond schoon is. Als er bijvoorbeeld zandkorreltjes onder je sticker komen krijg je lelijke puntjes op je sticker. Met een beetje pech maakt dat korreltje een gat in je sticker en is de kans dat het uitscheurt erg groot. Ook roest kan de levensduur van je sticker erg verkorten.